Om oss

DSC5165 A

Med 30års erfaren­het vet vi vad som funger­ar, och vi delar gär­na med oss

På sent åttiotal såg några entreprenörer möjligheten att utveckla tillverkningen av kablage till en världsledande tillverkare av industrirobotar och företaget föddes. Idag, flera decennier senare, har vi utvecklats till en komplett kontraktstillverkare och vår vision är att vara Sveriges bästa fullservicepartner.

Vi är tacksamma att våra kunder, inom tekniskt krävande branscher såsom automation, elektrifiering, tågteknik, elkraft och medicin, delar vår syn på vad som krävs för ett långsiktigt partnerskap.

All vår tillverknings sker i Västerås eller via vår försorg hos någon av våra tillverkningspartners utifrån teknik-, kompetens- eller kostnadsskäl. Oavsett vald tillverkningsort så tar vi på KPRO alltid fullt ansvar för resultatet.

Vår verksamhet innehar alla nödvändiga kvalitetscertifieringar, inklusive ISO 9001 och 14001. Vi har genomgått en komplett utvärdering utifrån IATF16949 med mycket högt resultat samt följer IRIS-standarder för tågindustrin. All vår tillverkning sker utifrån acceptanskriterier enligt IPC 620 klass 3, det tummar vi aldrig på!

Lagercrantz Group - en stabil och långsiktig ägare

Lagercrantz Group är en teknikkoncern med drygt 60 bolag verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1 600 anställda och omsätter över 5 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

KPRO ingår i divisionen Electrify som erbjuder produkter och lösningar som tillgodoser behovet av ett alltmer elektrifierat och uppkopplats samhälle. Tillsammans med våra systerbolag Elfac och EFC bildar vi en grupp av kablagetillverkare i Sverige, Finland, Estland och Danmark med omsättning om 350 MSEK. Vi skapar tillsammans en hög utvecklingstakt och utnyttjar varandras styrkor för att skapa bästa möjliga tillverkningsupplägg beroende på kundens krav och förutsättningar.

För KPRO innebär Lagercrantz en långsiktig och stabil ägare som tryggar resurser att utveckla verksamheten och skapar finansiell stabilitet vid marknadssvängningar.